Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Париж история

Париж - Айфеловата кулаВ древна Галия, на остров между двата главни ръкава на р. Сена, е съществувало селището Лютес, което било столица на народа париси. През 307 г. то било наречено Париж — на името на своите жители. Важен етап в неговото развитие е обявяването му за столица, на Франция (987 г.). Новата столица се разширила много бързо. Тя се развила по двата бряга на Сена и станала голям град. Париж на десния бряг на реката според неговите жители е град на удоволствията, елегантността, светския живот и лукса. Жителите на левия бряг на Сена казват, че тук е сериозният град, градът на тези, които работят и мислят, центърът на интелигенцията, умът на...

Въртележкаката на Canebière

Въртележката на булевард Канебиере в МарсилияLa Canebière e широк булевард дълъг около километър, който води до пристанището на Марсилия. Името си подучва по времето на процъфтяващото производство и търговия с въжета. Името идва от коноп, който е основна суровина за производството на въжета.
Надолу по Canebière, на площад генерал дьо Гол се намира една въртележка с дървени коне. Това е една красива двуетажна  венецианска въртележка обсипана с много....Прочети още...

Страсбург

Френския град СтрасбургСтрасбург е град във Франция и е историческа столица на Елзас. Разположен е на реката Ил срещу немския град Кел.
Града има неофициален статут на европейска столица през 1992 година доколкото се явява като място за среща на Съвета на Европа от 1949 г. и на Европейския парламент от 1992 година, Страсбург е един от ключовите икономически центрове на североизточната част на Франция, който се развива финансова и банкова дейност, има нововъведения в медицина и инженерство (по-специално създаването на колата за бъдещите поколения).
Германското име на  Штрасбург означава "крепост на пътя". Древното...Прочети още...

Старото пристанище на Марсилия

Старото пристанище на МарсилияСтарото пристанище на Марсилия се намира на края на улица Canebière.
През около 600 година пр. н.е гръцки преселници се заселват в Lacydon, скалист средиземноморски залив в който с течение на годините се оформя Старото пристанище на Марсилия. Преселниците създават търговски пост по хълмовете на северния бряг. До деветнадесети век Старото пристанище остава център на морската дейност в Марсилия.
През Средновековието земята в далечния край на...Прочети още...

Марсилската катедрала (Cathédrale La Major)

Катедралата Сент Мари дьо ла Мажор или наречена още Марсилската катедрала е католическа катедрала...Катедралата Сент Мари дьо ла Мажор или наречена още Марсилската катедрала е католическа катедрала и се намира в Марсилия (Bouches-de-Rhône, Франция).  Тя се състои от две разположени една до друга църкви. По новата от двете църкви е проектирана от архитектите Водуайе и Есперандьо, който е проектирал и катедралата Нотра Дам дю ла Град също в Марсилия. Строежът е започнал през 1852 година и е завършил през 1893 година.  Сградата е проектирана в неовизантииски стил и е украсена с калисанси камък, флорентински мрамор, оникс и други. По това време град Марсилия е в социално икономически и демографски растеж.
Катедралата се намира на...Прочети още...

Замъкът Иф

Остров Иф във ФранцияЗамъкът Иф се намира на едноименния остров в Марсилския залив на около километър и половина от град Марсилия, Франция.
До 16 век остров Иф е имал дива природа и е бил рай за рибарите. През 1516 година, по време на посещението си в Марсилия Франсоа I разпорежда на острова да се построи крепост с цел отбрана на Марсилия от морски атаки. Крепостта е била построена в периода 1524-1531 година. В края на XVI крепостта се превръща в затвор. Първият затворник бил...Прочети още...

Дворецът Лоншан в Марсилия

Дворецът Лоншан се намира в Марсилия, ФранцияДворецът Лоншан се намира в Марсилия, Франция. Той е замислен през 1839 година в чест на строителството на Марсилския канал (1838-1849) с помощта на който градът успява да се справи с постоянния недостиг на вода. По това време херцогът на Орлеан полага първия камък в основите на двореца. Въпреки това дворецът започва да се строи почти след 30 години в 1862, под ръководството на архитект Анри Жак  Есперандьо (Henri-Jacques Espérandieu).
Комплексът на двореца се състои от три части. В центъра е разположен...

Страница: 1 2