Градове

Свободно време

Докато избирате нова туристическа дестинация или само се забавлявате с четенето на нашите статии за известните градове по света можете да разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Например поиграйте забавни онлайн игри или пък послушайте оналйн радио. А дори ако желаете можете да изиграете някоя и друга Time Management Games online, където можете да се престорите на екскурзовод или на управите на хотел, а защо не и на шофьор на такси промъкващ се в натоварения градски трафик. Опитайте също и Hidden Object games online. Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Ню Йорк

Сградата на Крайслер в НюЙорк, САЩНю Йорк е град в североизточната част на САЩ, в щата Н. Й. Разположен е край Атлантическия океан и река Хъдсън, предимно на острови в протока Лонг Айланд и делтата на Хъдсън. Площ в пределите на градската част 1 214 км2, а на голям Ню Йорк - около 17 405 км2. Ню Йорк  е най-големият град в САЩ и в света. Населението е 8 244 910  млн. жители, а с предградията - 22 214 083  млн. жители (2011 година).
Дели се на 5 района: Бруклин, Бронкс, Манхатън, Куинс и Статън Айлънд. Някои от предградията са в щата Ню Джързи. Ню Йорк е най-важният...Прочети още...