Градове

Свободно време

Забавлявайте се с нашите статии за градовете в Испания. Докато избирате нова туристическа дестинация или само разглеждате снимките от испанските градове можете да разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Например поиграйте игри с коли и мотори или пък послушайте оналйн хард рок радио. А дори, ако желаете, можете да изиграете някоя и друга Hidden Object games, където ще трябва да намирате предмети скрити на различни тайнствени места или пък да откривате разликите между две картинки.
Ново: Опитайте също и free online time management games . Забавлявайте се!

Валенсия днес

Центъра на Валенсия, ИспанияПрез 20 век градът бележи голям икономически растеж, като основни сектори са туризмът и строителството. Пристанището обработва около 20 % от износа на Испания, главно селскостопанска продукция, мебели и текстил.
Днешна Валенсия продължава да процъфтява.  Туристите могат да разгледат впечатляващия комплекс „Градът на изкуствата и науките“, където известните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции. Най-впечатляваш е...Прочети още...

Валенсия

Валенсия е град в ИспанияВаленсия е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона и е столица на едноименната автономна област.
Въпреки, че е голям град Валенсия може да се нарече е скритото съкровище на Испания. Силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура и архитектурата на сградите в стария рибарски квартал.
През 137 година пр.н.е. римляните основават града под името Валентия на ...Прочети още...