Градове

Свободно време

Докато четете статиите за градовете в Швейцария послушайте Дарик радио online. А през свободното си време можете да разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Например поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Професионалните дейности се извършват за точно определено време.
Ново: А ако огладнеете докато изпробвате различни професии, Опитайте Cooking games. Може би някоя рецепта ще ви се стори вкусна. Забавлявайте се!

Берн

Берн е столица на ШвейцарияСтолица на Швейцарската конфедерация и административен център на едноименен кантон е Берн (Bern). Б. е обявен за главен град на конфедерацията през 1848. Това изиграва важна роля за развитието на града като важен административен, политически и културен център на страната.
Столицата на Швейцария се намира в живописна долина, разположена в централната част на страната. Броят на жителите на града възлиза на около 130 000 жители (2009). Тук се намира постоянният орган на Международния пощенски съюз.
Берн е основан в навечерието на XII в. (1192). Владетелят на околна местност херцог Церингрер решил да назове селището на името на....Прочети още...