Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Марсилия

Марсилия Югоизточна ФранцияМарсилия е град в Прованс в Югоизточна Франция, столицата на Прованс-Alpes-Côte d’Azur и префектурата на Буш-дю-Рон.
Намира се в югоизточна от Франция (на 775 km от Париж, 316 км от Лион, 204 км от Ница, 405 км от Тулуза, 400 км от Генуа, 521 km от Милано и 506 km от Барселона). Тя граничи със Средиземно море на запад. Марсилия се разпростира върху 240 кв. км, което го прави втория по големина град в департамента Арл и петия в страната. Жителите му се наричат Марсилци.
Основана около 600 г. пр. Хр. Пр. н. е. от гръцки моряци от Мала Азия. Phocaea известен като Massilia, „Южен град“ се възползва от морскито си местоположение: Марсилия е първият френски и средиземноморски порт (до Генуа) и четвъртото по големина европейско пристанище. В международен план, Марсилия е вторият по консулско представителство във Франция с повече от седемдесет и консулства .
През 2007 г. населението на Марсилия е 852 395 жители според преброяването от INSEE, което я прави втора по население община във Франция. Неговата единица е втория по големина град във Франция с 1433462 жители. Неговата градска зона, която се фокусира върху общините на Марсилия и Екс-ан-Прованс, включени 1,618,369 жители през 2007 г. , която е третата по големина градска зона във Франция след Париж и Лион. От 2000 г. насам, Марсилия е начело на градската общност на Марсилия Прованс Метрополия включваща 1038521 жители .