Градове

Свободно време

Забавлявайте се с нашите статии за градовете в Испания. Докато избирате нова туристическа дестинация или само разглеждате снимките от испанските градове можете да разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Например поиграйте игри с коли и мотори или пък послушайте оналйн хард рок радио. А дори, ако желаете, можете да изиграете някоя и друга Hidden Object games, където ще трябва да намирате предмети скрити на различни тайнствени места или пък да откривате разликите между две картинки.
Ново: Опитайте също и free online time management games . Забавлявайте се!

Валенсия днес

Валенсия. Градът на изкуствата и науките.През 20 век градът бележи голям икономически растеж, като основни сектори са туризмът и строителството. Пристанището обработва около 20 % от износа на Испания, главно селскостопанска продукция, мебели и текстил.
Днешна Валенсия продължава да процъфтява.  Туристите могат да разгледат впечатляващия комплекс „Градът на изкуствата и науките“, където известните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции. Най-впечатляваш е океанографският музей който е един от най-големите в Европа. Билета за него стува 25 евро, но ако например комбинирате посещението в него  и с посещение в музея на науката ще платите общо 27 евро.
В катедралата на  Валенсия се пази и "Свещеният граал" донесен от Йерусалим. той се намира в специален олтар и може да бъде видян от всеки. В катедралата на  Валенсия  можете да посетите и катедралната кула от която се открива невероятна гледка към цяла Валенсия.
Транспортът в града е много добре организиран и туристите нямат никакъв проблем с придвижването. Във Валенсия функционира метро, което обхваща почти целия град. То е свързано с летището с топла връзка, така за пристигащите със самолет не е проблем да достигнат до всяка точка на града. Цените на билетите за метрото са между 2,50 и 5 Евро в зависимост от зоните през които ще пътувате. Зона А е централната, а B са зоните извън центъра. От летището се пътува в зона AB. Ако закупите наведнъж повече от един билет от автомата автоматично получавате отстъпка. Пазете билетите, тъй като на излизане можете да излезете само с билет.
Автобусния транспорт в града е редовен, чист и бърз. Автобусите никога не са претъпкани. Билета за автобус струва 1,50 евро и се продават в самия автобус.
Валенсия предлага и два туристически маршрута които се обслужват от двуетажни автобуси като вторият етаж е открит, ако времето позволява. Билети за туристическите автобуси могат да се закупят или от туристическо бюро в града или в самия автобус. Билета струва 15 Евро и важи и за двете линии за 24 часа. По пътя на автобусите можете да слизате на която спирка пожелаете и след като разгледате можете да вземете следващия автобус със същия билет.