Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Страсбург

СтрасбургСтрасбург е град във Франция и е историческа столица на Елзас. Разположен е на реката Ил срещу немския град Кел.
Града има неофициален статут на европейска столица през 1992 година доколкото се явява като място за среща на Съвета на Европа от 1949 г. и на Европейския парламент от 1992 година, Страсбург е един от ключовите икономически центрове на североизточната част на Франция, който се развива финансова и банкова дейност, има нововъведения в медицина и инженерство (по-специално създаването на колата за бъдещите поколения).

Германското име на  Штрасбург означава "крепост на пътя". Древното име на града - Argentorat, според една версия е получени от името на богинята на парите, която са почитли келтите, според друга версия, на основата на топонима Ардженто което означава канал на река, поток. Втората частица на името  „рат” означава укрепление, крепост. Това име напълно съответства на  историческото разположение на града на северната граница на Римската империя.

В качеството си на граничен град Страсбург е едновременно град на  френската и немска култури. Неговата история е наситена със събития оставли неповторимо архитектурно наследство.
Целият център на града, разположена на остров, заобиколен от река и е признат от ЮНЕСКО за световно културно наследство на човечеството, по-специално такива обекти, като например в Страсбугската Катедрала и квартала Малката Франция. Страсбург  се е превърна в символ на помирението между Франция и Германия, двете държави първооснователи на Европейския съюз.

Страсбург няма статут на столицата на държава, а като Женева и Ню Йорк, е седалище на международни организации и място за заседания и конгреси на международни организации. Наличието на такива учреждения, като  Националния театър и Националната опера, свидетелстват за  богат културен живот в града. Университета в Страсбург е полюс на привличане на студенти от повече от сто страни по света.