Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Дворецът Лоншан в Марсилия

В центъра на целия комплекс Лоншан  е разположен 10 метров каменен фонтан направен от Жул Кавел.Дворецът Лоншан се намира в Марсилия, Франция. Той е замислен през 1839 година в чест на строителството на Марсилския канал (1838-1849) с помощта на който градът успява да се справи с постоянния недостиг на вода. По това време херцогът на Орлеан полага първия камък в основите на двореца. Въпреки това дворецът започва да се строи почти след 30 години в 1862, под ръководството на архитект Анри Жак  Есперандьо (Henri-Jacques Espérandieu).
Комплексът на двореца се състои от три части. В центъра е разположен великолепен фонтан, истински воден замък, а на север и юг се простират полукръгло колонади.
От северната страна се намира Музеят на Изящните Изкуства (Musée de Beaux-Arts), а от южната Музеят по Естествена История (Musée d’Histoire Naturelle). Зад двореца е разположена Зоологическа градина (Jardin zoologique), която е запазила своето има въпреки че там отдавна няма животни. Малко по-нагоре в парка се намира Обсерваторията – най-старата научна организация в Марсилия (основана през 1702 от йезуитите), тя е оборудвана с телескопи за наблюдение на междузвездното пространство и галактиките. Там наред с модерните уреди могат да се видят и уредите на древните астрономи.
На входа на комплекса се намират две симетрични стълбища украсени със скулптори на знаменития Антоан Луи Баро, които изобразяват хищници и тяхната плячка. Към централната част - Водният замък - принадлежи и великолепна Триумфална арка, която е украсена с кошници с цветя и птици с разперени крила. В предната част на свода между две русалки е изобразен герба на Марсилия. От арката тръгват две колонади, като всяка от тях се състои от 19 колони, 8 отпред и 11 отзад. Те са разположени така, че да не се закриват една друга. На фриза над колонадата се намират дванадесетте знака на зодиака, дело на Жилбер.
В центъра на целия комплекс е разположен 10 метров каменен фонтан направен от Жул Кавел. Скулптурата изобразява три жени на колесница теглена от волове. Централната, най-висока фигура символизира река Дюранс, двете по-малки пшеницата и гроздето. Зад тях се намират две деца с класове и грозде в ръце.
Зданията на двата музея на Изящните Изкуства и Естествена История са разположени симетрично относно главната ос на двореца и всеки има своя собствена архитектура.
Музеят на Естествената История е украсен с имената на известни учени и барелефи с техните изображения, а в музея на Изящните изкуства е отдадена почит на велики художници, скулптори, архитекти.