Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Замъкът Иф

Крепостта на остров Иф във ФранцияЗамъкът Иф се намира на едноименния остров в Марсилския залив на около километър и половина от град Марсилия, Франция.
До 16 век остров Иф е имал дива природа и е бил рай за рибарите. През 1516 година, по време на посещението си в Марсилия Франсоа I разпорежда на острова да се построи крепост с цел отбрана на Марсилия от морски атаки. Крепостта е била построена в периода 1524-1531 година. В края на XVI крепостта се превръща в затвор. Първият затворник бил рицарят Анселм, обвинен в заговор срещу монархията, който година по-късно е удушен в собствената си килията.
Голямата си известност островът и едноименният затвор получават през 19 век във връзка с романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо”, който е издаден през 1844 година. В романа част от действието се развива в крепостта Иф, където Едмон Дантес прекарва дългогодишно заточение. Що се отнася до това наистина ли е имало затворник с това име в архивите на Затвора Иф не се намират сведения, но проходът изкопан между съседните килии все още може да се види в прочутата крепост.
Както иронизира, френският историк Ален Деко (Alain Decaux) казва:

„Изключителната си популярност замъкът Иф дължи на двама души, Желязната маска, който никога не е бил там и Едмон Дантес , който никога не е съществувал.”