Градове

Свободно време

Представяме ви някои от най-известните градове в Италия. Докато четете статиитве или избирате туристическа дестинация послушайте оналйн джаз радио. А през свободното си време можете да разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Например поиграйте онлайн игри за готвене без риск да изпоцапате в кунята. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Hidden object games online, където ще трябва да намирате предмети скрити на различни загадачни места или пък да сравните две картинки и да откриете разликите между тях.
Ново: Опитайте също и free online time management games . Забавлявайте се!

Венеция

Венеция - Италия изглед от каналитеИзточната част на Северна Италия се заема от областта Венето. В миналото тя е била аграрна област, но днес в нея придобива важно значение и промишлеността. Много добре е развито зърнопроизводството, лозарството, овощарството, бубарството.
Главен град в областта е Венеция. Пътят към града е доста еднообразен. Пътуващият бърза да съзре лагуната, сред която върху група острови е разположен прочутият град. Първо се навлиза в Местре и Маргера — предградия на Венеция върху континента. Един завой и се излиза на построен върху насип голям мост, дълъг 4 км, който свързва Венеция с брега.
„Мечта, изтъкана от въздух, вода, земя и небе" - така Гьоте нарича Венеция. „Най-романтичният град, какъвто може да съществува" — ще каже всеки, който го посети и поне малко го опознае.
Венеция е разположена върху група от 118 острова, които се намират сред обширна лагуна в най северозападния ъгъл на Адриатическо море. Повечето от островите са естествени, но има и изкуствени създадени от човека, укрепени с колове и камъни. Между островите се провират няколко големи канала и безброй „рио" — малки тесни канали-улици.
Мостът, който въвежда във Венеция, достига до „Пиацале Рома" - неголям площад в западната част на града. Наблизо е главната жп гара Санта Лучия. На площада или в грамаден гараж край него се оставят всички сухоземни превозни средства, защото в града може да се върви само пеш или да се плава с гондола по каналите.