Градове

Свободно време

Направете една романтична виртуална разходка във френските градове. Докато се разхождате в Марсилия или нощен Париж послушайте онлайн Рок и блус радио. А през свободното си време разпуснете и с нещо занимателно и развлекателно. Можете да поиграйте забавни игри онлайн. Ако желаете, можете да изиграете и някоя Free Time Management Games online. В тези игри можете да изпробвате различни професионални умения. Можете да се престорите на готвач в престижен парижки ресторант или пък да станете шофьор на марсилско такси. Ново: Опитайте също и online time management games for Android and iOS . Тези игри не изискват flash player и могат да се играят на мобилни телефони и таблети. Забавлявайте се!

Марсилската катедрала (Cathédrale La Major)

Марсилската катедрала е дълга 142 метра и висока 20 метра.Катедралата Сент Мари дьо ла Мажор или наречена още Марсилската катедрала е католическа катедрала и се намира в Марсилия (Bouches-de-Rhône, Франция).  Тя се състои от две разположени една до друга църкви. По новата от двете църкви е проектирана от архитектите Водуайе и Есперандьо, който е проектирал и катедралата Нотра Дам дю ла Град също в Марсилия. Строежът е започнал през 1852 година и е завършил през 1893 година.  Сградата е проектирана в неовизантииски стил и е украсена с калисанси камък, флорентински мрамор, оникс и други. По това време град Марсилия е в социално икономически и демографски растеж.
Катедралата се намира на площада между старото и новото търговско пристанище.
От началото на V век на мястото на катедралата са съществували последователно няколко религиозни сгради. Катедралата наречена нов Мажор се намира на запад от останките на старата катедрала Роман и останките на църквата Стария Мажор. При разкопките за полагане на основите е разкрита и още една ранно християнска църква.
Сент Мари дьо ла Мажор е единствената катедрала построена във Франция през 19 век. Тя е считана за една от най големите катедрали построени в страната след Средновековието. Размерите и са сравними с тези на базиликата Св. Петър в Рим и в нея могат да се поберат около 3000 души.
Марсилската катедрала е дълга 142 метра и висока 20 метра, като куполите на входа са на височина 60 метра, а централния купол е с височина 70 метра и диаметър 17.70 метра, което я подрежда на шесто място в света.
Всяка година  в Катедралата Сент Мари дьо ла Мажор можем да станем свидетели на изпълнението на една народна традиция донесена от Южна Италия. За празника Успение богородично на 15 август Марсилия празнува шествието на Мадона, водено от група мъже по улиците на стария квартал Panier. На ръцете на Мадоната на Мажор са прикрепени послания които се пазят до следващата година.